Konuya ilişkin Yapılan açıklamada; "Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, şehirlerarası yolcu taşımacılığının daha düzenli ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi ve bu araçların karışmış olduğu kazalar ile can kayıplarının en aza indirilmesini, araç sürücülerinin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla sivil denetim faaliyetlerimize aralıksız devam etmektedir.
Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde; sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullanımı, şoförlerin seyir halinde cep telefonu ile konuşması, kırmızı ışık ihlali, hız, şoförlerin çalışma ve dinlenme sürelerine uygunluk vb. konularda denetim faaliyeti icra edilmiştir.
Denetimler esnasında kural ihlali yapan sürücüler, araçta bulunan sivil ekip tarafından tespit edilerek uygulama noktasındaki trafik ekiplerine bildirilmiş, ekipler tarafından araçlar durdurularak sürücülere yapmış oldukları kural ihlalleri hakkında bilgi verilerek gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Ayrıca sürücülere ve seyahat eden vatandaşlarımıza başta emniyet kemeri olmak üzere seyahat sırasında uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak, hayırlı yolculuklar dilenmiştir.
Otobüs kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontrol ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir.
Yorumlar
Kalan Karakter: