KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ GÖKHAN DELEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 9 asker dualarla uğurlandı.

Reklam
Reklam

Aksaray’lı Şehit Piyade Komando Üsteğmen Gökhan Delen Şırnak’da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Nevşehir’e oradan da karayolu ile memleketi Aksaray’a getirildi. Somuncu Baba Külleyisine getirilen şehidin naaşını Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Kara kuvvetleri Komutanlığı Mühimmat Komutanı Tuğ General Mehmet Ali Durmuş ve vatandaşlar karşıladı. Şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı dualarla Somuncu Baba Külleyesi morguna kaldırıldı.

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen Pazar Günü Ereğlikapı Mahallesindeki baba evine getirilerek helallik alındı. Dua ve tekbirlerle Ulu Camiine getirilen şehit için öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Şehit Üsteğmen Gökhan Delen’in özgeçmişinin okunduğu törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski bakanı Ali Rıza Alaboyun,  birim amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Üsteğmen Gökhan Delen’ in naaşı dualarla Aksaray Şehitliğinde toprağa verildi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu şehidin babası Bayram annesi Zeynep kardeşleri ve yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Kumbuzoğlu şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağını öperek babası Bayram Delen’e takdim etti.