Kıdem Tazminatı Avukatı

TAKİP ET

Kıdem tazminatı avukatı; bir iş yerinden kanunda yer alan sebeplerle ayrılan işçilerin çalıştığı süre içinde işverenden alacakları tazminat işlemlerine bakan avukattır.  Bu tazminat bir işçinin iş yerinde çalıştığı süre boyunca yıpranma ve sadakati sonucunda işçiye verilen tazminattır. Kıdem tazminatı konusunda hem işçi hem de işveren açısından bazı anlaşmazlıklar çıkabilir.

Kıdem Tazminatı Avukatı

Mersin avukat gibi pek çok hukuk bürosu kıdem tazminatı konusunda faaliyet sunmaktadır. Kıdem tazminatı, işçi ve işveren için kanunda belirtilen hallerde verilir. Ancak bazı durumlarda işçi ve işveren kıdem tazminatının hesaplanması, ödenmesi gibi birçok konuda sorun yaşayabilir.  Bu durumda kıdem tazminatı avukatı devreye girer ve tarafların anlaşmasını sağlayacaktır.  Ayrıca işverenler kıdem tazminatı avukatından birçok konuda danışmanlık hizmeti alabilir ve temsil yetkisi isteyebilir.

Kıdem tazminatı avukatı ödenmesi konusunda bir iş sözleşmesinin varlığı olmalıdır. Bunun yanında işçiler en az 1 yıl süreyle iş yerinde çalışmalıdır.  Bunun yanında bazı durumlarda işçinin iki aylık deneme süresi olabilir. Ayrıca grev ya da lokavt gibi durumlarda sözleşme askıya alınabilir. Bu tarz durumlar kıdem tazminatı konusunda anlaşmazlık ortaya çıkarabilir. Bu durumda taraflar bir kıdem tazminatı konusunda anlaşmazlığı çözmek adına ya da haklarını aramak adına yasal yollara başvurabilir. İstanbul kıdem tazminatı avukatı arıyorsanız büromuza ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Bazı kıdem avukatları örneğin Mersin boşanma avukatı şeklinde boşanma avukatı olarak da faaliyetlerini sürdürebilmektedir.