SULTANHANI İLÇE DEVLET HASTANESİNDE HER AY 8 BİN HASTAYA HİZMET VERİLİYOR

TAKİP ET

Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır ilçe devlet hastanesinde Uzman hekimler, Aile Hekimi birimi ve Acil biriminde ayda ortalama 8 Bin hastaya hizmet veriliyor.

Reklam
Reklam

Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır ilçe devlet hastanesi Müdürü Büşra Kılıç İlçe Devlet hastanesinde verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Kılıç: "Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır ilçe Devlet Hastanesi 2022 yılı 30 Kasım tarihinde yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemizin bünyesinde 10 yataklı servis, Toplum Sağlığı Merkezi( TSM), Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu faaliyet göstermektedir. Şuan ilçe hastanemizde 3 uzman doktor (iç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Aile Hekimi uzmanı),  Acil servis biriminde 7 pratisyen hekim, Toplum Sağlığı Merkezinde 2 pratisyen hekim, Aile hekimliği biriminde 4 aile hekimi hizmet vermektedir. Hastanemize diş hekimi atanmış olup diş hekiminin kuruma başlayışından itibaren haftanın 5 günü diş poliklinik hizmeti sunulacaktır. Hastanemizde uzman hekimlerimiz tarafindan yataklı servise hasta yatışları yapılmakta ve röntgen , laboratuvar birimleri 24 saat hizmet vermektedir.

 

Sultanhanı Dr. Hüseyin Ağır ilçe Devlet Hastanesinin Acil Servisinde her ay ortalama
3100, uzman doktor polikliniklerinde yaklaşık 1500 ve 4 Aile hekimliği biriminde ise toplam 3500 civarı hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca kurumumuzda hekim eşliğinde Evde Sağlık Hizmetleri ve bu hizmetlerin yanı sıra morg, gasilhane gibi
hizmetler bulunmaktadır. İlçe hastanemizin uzman doktor polikliniklerinde Aksaray merkezden ve diğer yakın  ilçelerden  gelen hastalara da hizmet verilmektedir." dedi.

Hüseyin Tosun  /  Sultanhanı Haber Gazetesi