SULTANHANI'NDA BU PROJE İLE ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

TAKİP ET

Sultanhanı 75. Yıl Cumhuriyet ilkokulunda Dünya'da 16 ülke ile birlikte uygulanan proje ile öğrencilere Çevre ve Geri dönüşüm bilinci aşılanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Sultanhanı 75. Yıl Cumhuriyet ilkokulunda Dünya’da 16 ülke ile birlikte uygulanan proje ile öğrencilere Çevre ve Geri dönüşüm bilinci aşılanması hedefleniyor.

Proje hakkında alınan bilgide; “Uluslararası eTwinning Projesi ile Çevre Bilincini Artırıyoruz. "Çevre Kahramanları: Geri Dönüşüm Maceraları" adını taşıyan ve Türkiye, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan toplam 16 üyeli uluslararası eTwinning projemizi duyuruyoruz. Projemiz, 6-10 yaş aralığındaki çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılamayı ve çevresel sorumluluklarını artırmayı hedeflemektedir.

Projenin kuruculuğunu okulumuz 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu yapmaktadır. Okulumuzdan sınıf öğretmenleri Özgür Ercek, İbrahim Kale, Ramazan Çakır ve Berna Zaman projeye dahil oldular.

Environmental Heroes: Recycling Adventures

Proje kurucusu Sultanhanı 75. yıl Cumhuriyet ilkokulu öğretmenlerinden Özgür Ercek, ise proje hakkında şunları söyledi: "Projemiz, çocuklarımızın geri dönüşüm bilinci kazanması ve çevreye duyarlılıklarını artırması açısından büyük önem taşıyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz etkinliklerden biri olan 'Geri Dönüşüm Defilesi' ile öğrencilerimiz geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak kıyafetler tasarladılar ve bu kıyafetleri arkadaşlarına sundular. Bu etkinlik, çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağladı." Dedi.

Hüseyin Tosun  /  Sultanhanı Haber Gazetesi