SULTANHANI'NDA SOKAK KÖPEĞİ ÖĞRETMENİ YARALADI

TAKİP ET

Sultanhanı ilçesinde Yaşanan olayda Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan öğretmen kolundan yaralandı.

Reklam
Reklam

Sultanhanı ilçesinde Yaşanan olayda Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan öğretmen kolundan yaralandı.

Sultanhanı ilçesinde yıllardır büyük sorun olan Sultanhanı halkının en büyük şikayet konularının başında gelen ve defalarca vatandaşların şikayetini gündeme getirmemize, başta Sultanhanı belediyesi ve ilçe mülki amiri olarak Kaymakamlığa bu şikayetleri Sultanhanı Gazetesi olarak iletip duyurmamıza rağmen her hangi bir girişim ve çalışma yapılamadı. Son olarak 8 Mayıs Çarşamba günü sokak köpekleri bir öğretmeni yaraladı.

Olay Sultanhanı ilçesi Türkistanlı mahallesindeki bir ilkokul önünde yaşandı. İddialara göre 8 Mayıs Çarşamba günü eğitim için okula giden İlkokul öğretmeni ve Müdür yardımcı olan C. Ö. okul civarında sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir anda köpeklerin arasında kalan Öğretmenin imdadına okulda görevli hademe yetişti, elindeki sopa ile köpekleri uzaklaştıran hademe öğretmeni kurtardı. Köpekler tarafından kolundan ısırılan öğretmen C. Ö. hemen hastaneye kaldırıldı. Tedavisi sonrası öğretmenin olayla ilgili şikayetçi olduğu öğrenildi.

 

VATANDAŞLAR ve VELİLER ŞİKAYETÇİ; “SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUK, ÇOCUKLARIMIZI OKULA  DAHİ GÖTÜREMİYORUZ”

 

Öğrenci velileri ve mahalle sakinleri ise sokak köpeklerinden dolayı sokağa çıkamaz ve çocuklarını okula götüremez duruma geldiklerini söylediler. Şikayetini dile getiren vatandaş; “Mahallemizde ve caddelerde sürüler halinde sokak köpekleri dolaşmakta, çocuklarımız zaten yalnız okula gidemiyor, eşlerimiz mecburen işe gittikleri için çocuklarımızı okula biz götürmek durumda kalıyoruz fakat biz anneler de köpeklerden dolayı evlerimizden çıkamaz olduk, kaç kez köpekler saldırmaya kalktı, üstelik bir tane de değil, onlarcası sürüler halinde gezmekte, sokak köpekleri geçen gün okul önünde öğretmen beye saldırmış, kolundan ısırmış, okulda temizlikçi abi sopayla kurtarabilmiş öğretmeni, derslerin olmadığı bir saatte olmuş bu olay, peki o köpek sürüleri çocuklarımızın ve bizlerin okula gittiği zamanda saldırsaydı bizler ne yapacaktık, bu olayı duyan çocuklarımız çok sevdikleri okula dahi korkudan gitmek istemiyor, bizler dahi komşuya gidemez olduk yazık değil mi bu halka, bu soruna neden çözüm üretmiyorlar? İnsanların hiç mi can değeri yok?, o hayvan severler gelsinler bu köpekleri alıp götürüp baksınlar o zaman, söz konusu insan olunca hiç birinin sesi çıkmıyor fakat hayvan olunca hepsi birden yüzlerce kilometre öteden gelip savunuculuk yapıyorlar, gelin de o zaman okulumuzda kolundan yaralanan ve köpeklerle boğuşan Öğretmenimizin yaşadıklarını görün, biran önce bu soruna çare bulun yoksa eğer ki çoluk çocuklarımıza bu sokak köpeklerinden bir zarar gelirse bundan hepiniz, bütün yetkililer sorumlu olur bu halkın sesini duyun artık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hüseyin Tosun   /  Sultanhanı Haber Gazetesi



Sokak köpekleri Sultanhanı sokak köpekleri Sultanhanı haberci Sultanhanı ilçesi