Bel ağrılarının farklı sebepleri vardır. Bunlardan bir tanesi de bel eğriliğinde meydana gelen sorunlardan kaynaklanır. İlk dönemlerinde çok ağrı oluşturmadan devam etse de ilerleyen zaman da bozulmaya başlayan kas ilişkileri ve eklem uyumu ağrının ortaya çıkmasına sebep olur. Bu uyum sorunun devam etmesi fıtığı da tetikleyebilir. Düzleşme başlı başına bir süreçtir. Bu sürecin ilk belirtileri görünümde değerlendirme ve ağrı ile fark edilebilir. Detaylı tahlil ile de kesin sonuçlar alınır. Günlük yaşamda; iş hayatında çalışma koşullarınız ayakta durmak, oturmak ya da her ikisini de tekrarlı yapmak şekilde bir pozisyon gerektirebilir. Bunların hepsi postür üzerinde olumsuz etki yapma imkânına sahiptir. Hobilerinizde de durum çokta farklı değil. Uğraştığınız sporlar, geziler, eğlenceler vb. hepsinde vücudumuzun çeşitli pozisyonlara girmesi gerekir. Bunlarında postür üzerine tekrarlı hareketler olarak etkileri vardır. Yani hayatın her aşamasında vücudumuzu bir şekilde kullandığımız için postüral değişimlerden etkilenmeme gibi bir durum söz konusu değildir.
Bel düzleşmesinden korunmak için yapılması gereken şeyler vardır. Bozulma eğiliminde olan dengenin korunması ya da tekrar kazanılması mümkündür. Bunlar için iyi bir postür değerlendirmesi şarttır. Kasların uzunluk gerilim ilişkilerine bakılması gerekir. Kısalıkların tespit edilmesi işlemi kolaylaştıracaktır. Değerlendirme sonucunda ortaya çıkan sorunların çözümü için gerekli reçete oluşturulmalıdır. Korunma ve tekrarlamanın önüne geçilmesi için doğru yatma, oturma, ayakta durma ve bunlar arasında geçiş pozisyonları iyi öğrenilmelidir. Hayatımıza bu doğru pozisyonlarla ve koruyucu yaklaşımlara uyarak devam etmeliyiz.
Bel problemleri çözümü zor rahatsızlıklardır. Bunlardan biri olan bel düzleşmesi zamanla oluşan bir sorundur. Bu ve diğer problemlerden korunmak mümkündür. Dikkat edilmesi gereken hareketler ve sakınılması gereken pozisyonlar vardır. Bunları yaşamımıza adapte etmemiz gerekir.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: