Çalıştığımız İş Egzersiz Yerine Geçer mi?
Yayınlanma :
23.04.2022 11:31
Her insanın bir işi yahut uğraşı vardır. Fiziksel olarak aktif olması gereken belirli bir rutini olan insan bir süre sonra buna vücut yapısı olarak adapte olur. Alışkanlık haline gelen bu tempo başkası için yoğun ve yorucu bir egzersiz gibi görünse de bunu yapan için sıradanlaşmıştır. İşin bilimsel boyutu aerobik kapasitenin bu yapılan işe uyum sağlaması ile açıklanabilir. Köyde yaşayan bir ev hanımı düşünün. Sabah erkenden kalkar ve ev işlerine ek olarak bahçe ve bakmakla sorumlu olduğu havyanlar ile ilgilenir. Bu neredeyse öğlene kadar sürer. Sonrasında yine ev işleri ve sonrasında yine bahçe işleri ile bakmakla sorumlu olduğu hayvanları ile uğraşla devam eder. Aslında bakarsanız mesaili bir işte çalışsa daha az zaman ve efor sarf eder. Gelin görün ki bir süre sonra bu sabah akşam devam eden koşturmacaya vücut adapte olur. Sağlığı için egzersiz verirken de tabi ki bu yaşantısı göz önüne alınarak verilecek ancak bundan dolayı egzersiz vermemezlik edilmeyecek.
Egzersiz her yaştan birey için gereklidir. Kimi bireyde sağlığı kazanmak için kimi bireyde ise sağlığı korumak için egzersiz reçeteleri oluşturmak gerekir. Egzersiz reçetesi kavramı ise oldukça geniş ve kapsamlıdır. Bir reçete titizliği ile hazırlanması gereken ve bireye özel olması zorunlu olan bir durumu ifade etmektedir. Gelişen dünyamızda sağlık alanında da gelişmeler baş döndürücü bir hıza ulaşmıştır. Branşlar çoğalmıştır. Bu egzersizleri ise fizyoterapistler sahiplenmiş bu sorumluluk onlara verilmiştir.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: