Kırık-Çıkıkçı Bel İçin Son Çare Mi?
Yayınlanma :
12.11.2017 09:18
Havaların soğuması ile vücudumuzda kış şartlarına adapte olmaya çalışıyor. Yağlanma bu adaptasyonların başında geliyor. Soğuğa karşı ilk koruyucu tedbiri bu şekilde alır vücut. Bu koruyucu mekanizma hormon dengeleri ile devam eder. Bunlar devam ederken bizde giyim tarzımızda değişiklik yaparız. Artık bahar ayında kullandığımız kıyafetlerimizi kaldırmanın vakti gelmiştir. Kışlıklar çıkarılır. İçeride de dışarıda da daha kalın kıyafetler giyilmeye başlanır. Doğal gaz, soba ya da başka bir yöntemle ısınan evlerimiz bizi terletmeyecek düzeyle ısıtılır. Sıcak ve soğuk dengesizliğinin vücudumuz için büyük bir tehlike arz ettiğini söylemeliyim. Soba gibi kömürlü kalorifer gibi oda sıcaklığını çok yükseğe taşıyabilen ısıtıcılara dikkat edilmelidir. Terleme ve sonrasında üşütmeye bağlı bel ve boyun ağrıları en çok bu durumlarda ortaya çıkar.
Üşütmeye bağlı bel ve boyun ağrıları mekanik ağrılara sebep olur. Ortada bir hastalık olmamasına karşın omurga bölgelerinde ağrı şikâyeti vardır. Bel ve boyun ağrılarının çok büyük bir kısmı mekanik ağrılardan oluşur. Birey bunu fıtık ya da başka bir rahatsızlıktan kaynaklı olduğunu düşünebilir. Bu ağrılarla baş etmek için bildiği yöntemleri uygular, belki biraz rahatlar ama kronikleşmişse ağrı geçmez. Bunun için ağrılarla ilgili ilk akla gelen kırık-çıkıkçı diye halk arasında bilinen insanlardan medet umulur. Bu sıralama hemen hiç değişmez. Bahsettiğimiz sorun mekanik kaynaklı olduğu için çözümü tıbbı olarak da zor değildir. Ancak malum yerlerde uygulanan şeylerle bir şekilde sonuç alındığında artık genel kanı yerleşmiş olur. Bu kişilere her derde deva gözüyle bakılmaya başlanır.
Bel ve boyun rahatsızlıklarında bilimsel kanıta dayanan yöntemlerle çözüm vardır. Ulaşılabilirlik problemi günümüzde artık neredeyse yok denecek düzeydedir. Bu yüzden bel ve boyun sağlığınız için bilimsel kanıta dayalı yöntemleri tercih etmeniz elzemdir.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: