Fiziksel sağlık sorunları doğası gereği zaman içinde oluşur ve genetik alt yapının üstüne bina olmayı çok sever. Zaman içinde oluşan fiziksel problemin bir yerden patlak vermesi ise çok kolaydır. Ağrı en belirgin uyarıdır. Vücut artık müdahale edilmesi gereken bir sorun olduğunu ve bu sorunun geçiştirilemeyecek düzeyde olduğunun işaretini verir. Sadece ağrı değil kas iskelet sistemi de yeniden şekil almaya başlar ve normalin dışında bir yapı geliştirir. Bu şekillenme sürecinin tamamlanmasına kadar geçen süreç genelde sağlıkta en çok ihmal edilen zamandır. Anormal şekilde şekillenen kas iskelet sistemi bunu kalıcı hale getirdiğinde sorun daha da büyümüş olur. Artık hastaneye başvuruların yoğun yaşandığı dönem başlamıştır. Hala ihmal edilme durumunda ise kompanse mekanizmaları gelişir. Bu şekilde çözümü zor bir hastalık edinilmiş olur.
Fiziksel sağlık sorunlarından başka diğer hastalıkların büyük bir kısmında da bu şekilde gelişen bir tablo ortaya çıkar. Çağın hastalıkları arasında görülen depresyon da bunlara örnek gösterilebileceği gibi migren de seyri bakımında oldukça tipik bir örnektir. Migren tedavi edilmediği sürece ilerleme ihtimali olan bir rahatsızlıktır. Ay da birkaç atak geçirirken bu zamanla hafta da olmaya başlar. Sonrasında kusma ile seyreden atak sayısında artma oluyor. Bu şekilde dayanılmaz dayanılmazhale gelen ağrılar yüzünden bireyler için hayat çok zor hale gelmektedir.
Yapılması gereken en önemli iş hastalığa yakalanmadan önce gerekli tedbirleri almaktır. Yani koruyucu sağlık dediğimiz uygulamalara bir göz atıp bir fizyoterapiste uğramak. Bunun yanında vücudumuzun işaret olarak verdiği bazı uyarıları görmezden gelmek yerine onun sesine kulak vererek onu dinlemek ve problem büyümeden tespit etmek gerekir. Son olarak yine şunu söylemeliyiz ki sağlık ihmale gelmez. Her hastalık kendiliğinden geçmez.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: