AĞACIN KOVUĞUNDAN ÇIKMAYAN ASÜ'NÜN İSTİKBALİ AHDE VEFADA!!!
Yayınlanma :
30.12.2021 08:29
ÜNİVERSİTEMİZİN İSTİKBALİNİN İLKİ AHDE VEFA,İKİNCİSİ AKSARAY VE SANAYİCİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPARAK İLİMİZİN KENDİNE HAS YAPILACAK PROJELERİNİ TEORİDAN PRATİĞE ÇIKARTILMASINDA!!!
Bugünkü Üniversitemizin kurulmasını sağlayan ilk kanunun TBMM’sinde kabul edilmesinin 16. Yıldönümünü konu alan haberde de belirttiğim gibi Türkiye’nin kalkınmışlığına bağlı olarak maddi imkanlarının artmasıyla daha önce sadece 3 büyük şehirde bulunan üniversitelere ilave alarak Anadolu ve Trakya’daki şehirlerde yenileri kuruldu.
Zamanla kökleşen yeni üniversitelerde hem kendilerinin gelişme çalışmaları hem de civardan gelen taleplerle mücavirlerine de kollarını uzattılar.
Zamanla kökleşen komşu ve kardeş Konya’mızdaki Selçuk Üniversitesinin Tıp Fakültesi genel Sekreterliğini çeyrek asır yapan hemşerimiz Orhan Aydın tarafından dönemin Rektörü Prof. Halil Cin’in ikna edilmesiyle benimde Aksaray ilçesinin o zamanki 67 ilin 31’inin merkez ilçelerinden nüfusunun fazla, yüzölçümü nünde büyük olduğunu kanıtlayan belgemle çorbada tuzum olan çalışmanın neticesinde ASÜ’nün temeli olan müdürlüğüne hemşerimiz Doçent Gazi İrez’in atandığı Meslek Yüksek Okulu 1987 yılında kuruldu.
Aksaray’ın il olmasından itibaren ise medya organlarımızın kendi çaplarındaki çabalarının da etkisiyle çalışmalar yapan Milletvekillerinin ve Aksaray kampüsünün alınması ve kampüs içinde ve dışında Üniversitemizin açılması kanunun kabul edilmesine kadar İstanbul’daki hemşerilerimiz başta olmak üzere hayırseverler tarafından binaları ve gerekli tefrişatı yaptırılarak açılan Fakülteler ve Yüksekokullar ile her geçen gün Aksaray’ın Yüksek öğrenim kurumları hem sayısal hem de nitelik yönünden kavileşirildi.
Aksaray’ın il olmasından sonra Meslek Odalarıyla Medyada başlatılan Üniversite isteme kampanyalarının neticesinde Tevhidi Tedrisat kanununun kabul edilmesinden 81 yıl sonra 16 yıl önce bugün TBMM’sinde kabul edilen ilk kanunla Aksaray Üniversitesinin kurulması bize ne altın tabak içinde sunuldu, nede yağdan kıl çeker gibi kurulması sağlanmadı.!!!
2002 SEÇİMLERİNDEN İTİBAREN 4 VEKİL ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN GECEYİ GÜNDÜZLERİNE KATTILAR
Aksaray milletvekilleri Ahmet Yaşar, Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve Ramazan Toprak 2002 genel seçimlerinin ardından Ahmet Yaşar’ın doğal liderliği altında gerçekleştirdikleri samimi işbirliğiyle Ak Parti hükümeti tarafından kurulacak ilk Devlet Üniversitesi kanununa Aksaray’ın alınmasını sağladılar.
Kanunun Meclise gelmesinden önce ve Meclisteki komisyonlarda görüşülmesi dönemin YÖK idaresi tarafından getirilen yeni üniversitelerin kurulması kıstaslarıyla engellenmek istendi.
YÖK’ÜN KISTAS ENGELLERİ VEKİLLERLE ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLER,MESLEK ODALARI YETKİLİLERİYLE VE YÖK BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLEN ETHEM TOLGA İLE PASLAŞILARAK YUMUŞATILDI!!!
Orhan Aydın tarafından 1987’de temeli atılan,2005’e kadar medeni çerçevede milletvekilleri ,atanmış ve seçilmişlerle ,başta İstanbul’daki hemşerimiz olan iş adamları, Meslek Odaları ve Aksaray basını tarafından yapılan çalışmaların neticesinde kurulan kampüs içinde ve dışındaki okullarla Niğde Üniversitesinin engeline rağmen müstakil üniversite konumuna gelmemize rağmen YÖK tarafından getirilen üniversite kurulması için gereken kıstasları karşılayamıyorduk.!!!
Bir taraftan Vali Hüseyin Avni Coş merhumla Belediye başkanı Nevzat Palta,İGM başkanı İsmail Baysal, iş adamlarımız ve Meslek Odalarımız tarafından yapılan çalışmalarla kriterler karşılanmaya çalışılırken YÖK başkan yardımcılığına gelen hemşerimiz Profesör Ethem Tolga ağabeyi Arslan Tolga’nında yönlendirmesiyle milletvekilleriyle de perde önü ve arkasında paslaşarak kıstaslar kısmen
Kanunun TBMM’sine getirilmesinden sonra ise komisyonlarda da Milletvekilleri tarafından ısrarla takip ederek gelen teklifin eksiksiz olarak genel kurula getirilmesinin sağlanmasındaki gibi aynı çaba kanunun genel kuruldaki görüşmesinde de nöbetteki asker misali sabaha kadar üniversitesine kavuştu.
ÜNİVERSİTENİN MUTLU İSTİKBALİ EMEĞİ OLANLARIN HER ZAMAN ONURE EDİLMESİNDE!!!
Üniversitenin istikbali temeli olan İlk Meslek Yüksek Okulunun kurulmasından kampüsünün oluşturulmasına kadarki çalışmaları gerçekleştirenlerden, Üniversitemizin kurulmasını sağlayan kanunun hazırlanmasından, YÖK kriterlerinin aşılarak Üniversite açılması kriterlerinin içine girmemizin sağlanmasına, İlk rektörün atanmasına ve günümüze kadarki gelişmelerde emekleri olanların ahde vefanın gereği bilinmeleri ile isimlerinin kurumda yaşatılması ve çeşitli vesilelerle emeği olanlardan yaşayanlarının bizzat kendilerinin, vefat edenlerin ise yakınlarının onu re edilmeleri sağlanmalı.
Hakkın emri gereği öncelikle ahde vefanın gereğinin yapılması bununla da ayrıca da yeni hizmetlerin teşviki için gerekenlerin yeri ve zamanında yapılması dileğiyle üniversitemizin 16. kuruluş yıldönümünü ve ilik yüksek okuldan günümüze kadar emeği olan herkes ide yahşim ve hemşerilerimiz adına tebrik ediyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: