Perşembe’den devam.
Bu yazımı da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ‘in” Aksaray İçin Bir Fikrim Var” çağrısına katkı için vatandaşlarımızdan Aksaray’ın ve ülkemizin mutlu istikbali için gelen dileklerini 7 Belediye başkanıyla çalışan bir belediyeci olarak merhum Muhammed Taki Tatlıpanar’ ın Belediye başkanlığında iki ay maaş almayan.
Merhum Ahmet Er döneminde ise iller bankasından gelen paylara elektrik kurumu ve SSK tarafından el konulmaması için paranın hesaba girer girmez çekilmesini.!!!
İller bankasından kişi başına gelen payın tamamı çekilmesine üstüne de belediyenin diğer gelirlerinden elde edilenlerinde giderleri karşılamaya yetmemesi nedeniyle ayın 1’inden sonuna kadar her gün akşama kadar Belediye tahsildarların şehir içinde tahsil ettikleri ile belediye veznelerine yatırılan o günkü gelirle ancak belirli sayıdaki kişiye maaş verilmesini de bilen.!!!
Bu gerçeklere rağmen şu anda belediyenin hizmet götürdüğü alanda 1 milyon hatta çok iyi bir planlamayla tarım ve hayvancılığın yapılabileceği alanların oluşturulmasının yanında rüzgarı ve güneşi engellenmeyen ferah konut ve iş yerlerinin ve oto park sıkıntısı ve dolayısıyla trafik sıkıntısı da milimize edilen 2 Milyon kişinin rahatlıkla barınması mümkündür.
Bu olabilirliği yüksek olan gerçeğe rağmen daha önceki birçok yazımda da belirttiğim gibi onlarca yıldır iyi bir planlamayla bunun anlaşılmaz şekilde uygulanmaması.
Ardından ise akla ziyan şekilde Yatay ve dikey mimaride “Vur denilince öldür” ün anlaşılması insanlığın istikbalinin olmazsa olmazı olan gıda güvenliğini, temiz su ve temiz havayı yok eden tarım ve hayvancılığın bitiren, şehir içi trafiğini ve otopark sıkıntısını içinden çıkılamaz hale getiren, komşuluk ilişkilerini ve yeşil alanlarla konutların güneş ile rüzgarını engelleyen büyük sıkıntı oluştu.
Gereken aklın yoluyla yapılmaz ise bu artarak devem edecek olumsuzluklarla Aksaray yaşanmaz bir hale gelecek.
6 ŞUBAT’AKİ 2 BÜYÜK DEPREMDE TEKNİĞİNE UYGUN YAPILAN YÜKSEK KATLI TOKİ EVLERİ ZARAR GÖRMEZKEN YIKILAN DİĞER BİNALARIN YERİNE İSE EN AZ ZEMİN ARTI 5 KAT OLMASI YATAY MİMARİ SAVUNMASINI YOK EDİYOR!
Sıkıntının ilki 6 Şubat depreminden 11 ilde bulunan çoğu 11 kat olan binaların aynı günde ardı ardına gelen iki şiddetli deprem ve bu iki depremin binlerce artçısından etkilenmemesi.
Depremden sonra ise bölgede yapılan yeni konutların genelinin zemin artı 5 kat olmasına karşılık Türkiye’nin zemini en sağlam illerinin başında gelen Aksaray’da bunun yanlış uygulanmasıyla şehirde yaşayanların gıda güvenliğini ortadan kaldırmasının, otopark ile trafiğe sebep olmasının yanında binaların güneş ile rüzgarını kesmesi ile yeşil alanları bitiren ve bundan dolayı sele sebep olan betonlaştırılmaya sebep olundu.!!!
DEPREMDE 11 KATLI BİNALARIN ZARAR GÖRMEMESİ YENİLERİ ZEMİN + 5 KATKEN İMAR REVİZYONUNDA DAHA ÖNCE SERBEST KATTAN FAYDALANILMAYAN YERLER İÇİN 4.KATIN ANCAK 1500 M2 İLE MÜMKÜN OLMASI YANLIŞTIR!!!
11 katlı TOKİ konutlarının 6 Şubat’taki iki büyük depremden ve bunların binlerce artçısından zarar görmemesi, yenilerin ise yatay olanlarını 1+5 katlı olması Aksaray Belediyesi tarafından geçen sene yapılan İmar palanı revizyonu ile ilgili mülk sahipleri ile birlikte inşaat sektörü tarafından da dile getirilen uygulandığında tarımın ve hayvancılığın sigortası olmasının yanında daha onlarca faydası olacak olan yüksek kat talebinin haklılığını ortaya koyuyor.!!!
Bu gerçeklerle geçen sene yapılan revizyon mutlaka gözden geçirilerek şehrin gıda güvenliği yanında şehir içi trafik ile otopark sıkıntısı, dairlerin güneş ile rüzgarını kesmeyen, komşuların bir araya gelecekleri sosyal donatılarının da olacak şekilde planlanması.
VERİLECEK KAT ARTIŞINDAN MAKUL ORANDA ALINACAK PAYLA YENİ NÜFUSA GÖRE ALT YAPI ŞEBEKELERİ İÇİN KAYNAK OLUŞTURULARAK MİLİMUM 5 VE YERİNE GÖRE 15-20 KATA KADAR BİNA KATLARINA İZİN VERİLMELİ!!!
Yanlışın neresinden dönülürse bunun kar olduğu yönündeki hemşerilerimizin dileklerinin gereğinin derinliği inşaat yapmaya müsait olan her yerde gerekirse buralara çekilecek su hattı ve kanalizasyon için her bir daireden makul bir bedelde alınarak orta genişlikte yollarda en az zemin artı 5 kata izinli ruhsatların verilmesi.
Daha geniş caddelerle önü kapanmayacak kadar geniş cadde ve sokaklarda mili mum zemin artı 8 kat, bulvarlarda ise modern inşaat teknikleriyle Avrupa ülkeleri ve başta başkentimiz ve komşumuz Ankara’da gecekonduları ortadan kaldıran uygulama olmak üzere diğer modern mimariyi uygulayan şehirler gibi geniş yollar, cadde ve bulvarlarla yeşil alanlar bırakacak yerin zemin etüdüne göre en az 8 ila 10 ve 11 kattan düşük olmayacak ve yeni yapılaşma yapılan yerlerde ise 15 katıda aşan,20 kata kadarda dikey mimariye geçilmesinin zaman geçirilmeden sağlanması.
Bununla “Vur denilince öldür” anlaşılan yanlış yatay mimarinin sebep olduğu olumsuzlukların tamamının başkan Dr. Evren Dinçer ve ekibi tarafından zaman geçirilmeden seçimden önce mutlak Belediye meclisinde alınacak yeni bir kararla bertaraf edilmesi.
Alınacak bu yeni Meclis kararıyla vatandaşın örnek verdiği başkent Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde başta olmak üzere dikey mimarinin avantajını kullanan diğer illerdeki gibi kat sayısının artmasının sağlanması.
Bununla sağlanması kesin olan gıda güvenliği başta olmak üzere trafik, oto park, meskenlerin güneş ile rüzgarını kesmesinin önüne geçilmesinin sağlanmasının yanında komşular arası ilişkiyi de sağlayacak bir araya gelmelerini sağlayacak sosyal donatılarında sağlanması.
Bununla ileride şehrimizin yaşanmaz hale gelmesine sebep olacak olumsuzlukları tamamen ortadan kaldıran olumsuzlukların önüne geçilmesiyle her yönüyle modern yaşanabilir yüksek standartlı Aksaray’ın inşasının yanında vatandaş ve müteahhitlerin geçen seneki imar revizyonuyla oluşan memnuniyetsizliği de ortadan kaldırılır.
KAT ARTIŞINDAN BELEDİYE’NİN ALACAĞI MAKUL PAYLA ALT YAPI HATLARINDAKİ TÜM OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRAN TÜNEL SİSTEMİYLE BİRLİKTE OTO PARK VE TARAFİK SIKIŞIKLIĞININ MALİYETİNİN TAMAMIDA KARŞILANIR!
Kat artışından belediye tarafından alınacak makul yüzdeyle başta şehrin otopark ihtiyacı ve yeni kata göre oluşacak nüfusa göre medeni ülkelerdeki gibi tüm alt yapıları tabiatın tahribatı ile yüklü araçların basıncıyla oluşan arızaları ortadan kaldırmasının, kart artışıyla oluşacak artı nüfusun ihtiyacına göre su ve diğer alt yapı hatlarının bedelinin karşılanmasının yanında alt yapı şebeke maliyetlerini de arızaları da milimize eden şebeke kurulur.
Bu hatlarda milyonda bir oluşma ihtimali olan arızaların giderilmesi için yolları kazıma ve trafiği engellemeyi sıfırlayan tünel sistemli alt yapı şebekelerinin belediye kaynaklarına dokunulmadan yapılmasının sağlanması dileğiyle.
Vatandaşlarımızdan bu konuda gelen dileklere Mevla’mız izin verirse aklın ve tekniğin süzgecinden geçirerek devam edeceğim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Yorumlar
Kalan Karakter: