Geçen Cuma günü milletimizin asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırarak eldeki resmi verilere göre 13 bin vatan evladının yüce dinimiz İslam’dan aldığı imanıyla en kıymetli varlığı olan canını bir gül bahçesine girercesine vererek Şehit olduğu, 35 bin vatan evladının ise şehitler gibi imanıyla “Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum.” sevdasıyla girdiği ve düşmanı topraklarımızdan atarken Gazi olduğu günün 102. şanlı yıl dönümüydü.
ANSİKLOPEDİLERDE 30 AĞUSTOS ZAFERİ
İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle “Tek dişi kalmış canavar” oldukları 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistinlileri kendi öz yurtlarında parya haline getirdikten sonra katledenin yanında durmalarıyla bir kez daha alçaklık ve zelil liklerini ortaya koyanlara karşı bu milli destanı yazdık.
Kendilerini medeni görüp bizi ise barbar görme zilletine düşerek esir etmeye kalkışanlara verdiğimiz dersin 102. yılını idrak ettiğimiz bu destanımızı kutlamamızla ilgili olarak çeşitli ansiklopedilerde ve tarih kitaplarında verilen bilgide;
”Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal/milli bayramıdır.
Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır.
Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır
İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır.
Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır.
Devlet erkânı ve bir çok vatandaş, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar.
Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.
Her yıl, Kara Harp Okulu bu tarihte mezun verir. Tüm subay rütbe değişiklikleri bu tarihte geçerli olur.
Türk tarihi zaferlerle doludur.
Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun/milletinin yeniden dirilişidir” şeklinde belirtilmektedir.
Bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi bu zafer milletimizin 1. Balkan Savaşıyla başlayıp Türk- Rus Savaşı, 1. Dünya Savaşı ile yarım asra yakın aralıksız olarak devam eden savaşlara ve bu savaşlarda her aileden onlarca kişinin şehit olduğu, bu kadarda vatan evladının çeşitli cephelerde vücudunun bir organını veya birçok organını verdiği bu yarım asır boyunca aralıksız devam eden savaşlar nedeniyle bitap düştüğümüz yıllarda kazanılan bir zaferdir.
Bu zaferin kazanılarak düşmanın yurdumuzdan atılması için milletimizin elinde kalan son can paresi evlatlarının yanı sıra yoksullaşmanın kelimenin tam anlamıyla taban yapmasına rağmen imanıyla elinde kalan son malının da yarısını vermesiyle hem maddi hem de manevi fedakarlığıyla Dünya Zaferler tarihine geçen kutsal bir mücadelenin destansı sonucudur.
Bu savaşın kazanılması için kurulan Büyük Millet Meclisi(BMM)’nin tüm vekillerine, meclisin ve Büyük Zaferin Başkanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve komuta kademesindeki tüm heyetiyle 13 bin Şehidimiz ve 35 bin Gazimizin kanıyla onların İmanıyla kazanılan zaferimiz milletimize daima kutlu olsun.
Şehitlerimiz ve Gazilerimizin ruhları şad olsun.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Yorumlar
Kalan Karakter: