KUTLAYANI GÜNAHA DEĞİL BOYUNCA SEVABA GİRDİREN YILBAŞI!
Yayınlanma :
19.08.2020 02:27
Bu ayette İslam’dan önceki dinlerin tahrif edilmesi nedeniyle din olmaktan çıktıklarını.
Bu nedenle kendisinin indindeki yegane dinin İslam olduğu belirtilmesine rağmen bu Hakkın nezdinde kıymeti olmayan hatta mensuplarının semavi bir dine de sahip olmadıkları belirtilen Hristiyanların kendileri tarafından tahrif edilen bu nedenle de Mevla’mız tarafından muteber olarak kabul edilmeyen dinlerin bayramları dinimizin mensupları tarafından kesinlikle kutlanamaz.!!!
Bu çerçevede Hıristiyanların geneli tarafından her yılın 24 veya 25 Aralık’ında başlayıp 31 Aralık’ın bittiği saate ise finali kutlanan Noel’in hem Hıristiyanların bayramı olması nedeniyle Müslümanlar tarafından kutlanması yasaktır.
Hem de Hıristiyan tarafından bu kutlamalar yapılırken bizim dinimize göre günah olan akla gelebilen tüm günahların işlenerek kutlanması nedeniyle Miladi yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı olan Yılbaşının Müslümanlar tarafından kutlanmasının doğru olmadığı her miladi yılın bitim gününden günlerce önce ilahiyatçılar tarafından sıklıkla buluna bilinen her fırsatta belirtilir.
Yine bu yapılan açıklamalarda İslam’ın gelmesinden sonra İslam’ın dini bayramları olan Ramazan ve Kurban bayramlarının dışında ister tahrif edilen kökleri semavi olan dinlerin, isterse pagan dinlerinin bayramlarının kutlayanların boylarınca günaha girdikleri, hatta bunun günah olduğu İlahi emrini kabul etmeyenlerin ise Rabbim korusun dinden çıkacakları belirtilir.!!!
Noel’in devam olan Miladi yılbaşını kutlamak dinimizde yasaklanırken yarın(20.08.2020 Perşembe) akşam Namazından sonra 2 Milyar Müslüman tarafından idrak edilecek olan Hicri 1441 yılının tamamlanarak 1442. Hicri yılın ilk günü olan 1 Muharremin başlayacağı gecesi ise kutlayanlar miladi yıldaki kutlamadaki boylarınca girilen günahın aksine boylarınca girecekleri sevaplara kavuşmuş olacaklar.!!!
Çünkü bu kutlamada Rabbimizin yasakladığı içki ve kumar ile nikah dışı ilişki olan fuhuşta yok.
Bu kutlamada bolca Allah(c.c.) ve Peygamberimizin isimlerinin söylendiği zikrullahlar var.
Kelimeyi Şahadetler var.
Kelimeyi Tevhitler var.
Geçmiş günahlara tövbe ve gelecekte bunlardan korunma taahhüdü var.
Geçmiş bir yıllık vicdan muhasebesi ve bilerek veya bilmeyerek hakkı yenenlerle helalleşme kararı var.
Çünkü bu gün yeryüzündeki 2 Milyar Müslümanın dini takvimi olan Hicri 1441 yılın 12. Ayı olan Zilhiccenin son günü ve akşam Namazından sonra 1. günü yani 1 Muharrem 1442’in başladığı andır.
İslam takvimine göre Muharrem Ayı'nın ilk günü Hicri Yılbaşı olarak idrak edilir.
Hicri Takvim, İslam dininde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in Yüce dinimiz İslam’ı yaymak için görevlendirildiği Mekke şehri ahalisinin kendilerini dünya ve ahiret kötülüklerinden kurtarma çağrısını örümcek kaplamış beyinleriyle ret ederek kurtuluş yerine kendilerini ve nesillerini Cehennemde çıkmayacak şekilde ilelebet yakacak kor ateşi tercih etmeleri.
Bu kör taassupla kendisine ve İslam dinini kabul eden Müslümanlara verdikleri maddi ve manevi sıkıntılardan kurtularak dinini rahatça yaşayabilmesi ve yayabilmesi O’nu davet eden Medineli Müslümanların Akebe biatları.
Ve bu biatlarda verdikleri sözleri ve davetine Mevla’mızındı verdiği izinle Peygamber Efendimizin emriyle uyulmasıyla o zamanki ismi Yesrip olan ve Efendimizin şereflendirmesiyle ismi Medenileşmiş anlamına gelen Medine olan şehre göçmesinin sıfır kabul edilerek oluşturulan takvimin ismidir.
Bu takvim dini işler için her yıl 10 gün geriye giden dini Hicri kameri yani ay hicri takvimi ve resmi işler için kabul edilen bu nedenle sabit olan Hicri Şemsi yani Hicri Güneş takvimi olarak kabul edilen Müslümanların kendilerine mahsus olan yerli zaman dilimini belirleyen uygulamadır.
HİCRİ YILBAŞI İLE DİNİMİZCE KUTSAL OLAN MUHARREM VE 10.GÜNÜNE DENK GELEN KUTLAYANLARI BOYLARINCA SEVAP DENİZİNE BANDIRAN AŞUREDE MUHARREM AYININ KIYMETİNİ ARTTIRIYOR!!!
Orta başlıkta dile getirilen biz Müslümanlar için bulunmaz olan fırsatlar nedeniyle bu geceden yani Müslümanların Yılbaşı sının başladığı andan başlanarak Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure gününe kadar ve bu günde dahil dolu, dolu geçirilmesi gereken zaman dilimleridir.
HİCRİ YILBAŞI GECESİ YAPILMASI TAVSİYE EDİLENLER!!!
Bu gece ile ilgili tavsiye edilen birçok ibadet bulunmasına rağmen genel olarak tavsiye edilenleri aşağıda arz ediyorum;
“*Muharrem Ayı'nın ilk günü, yani Hicri Yılbaşında yapılacaklar arasında her defasında Besmele çekerek 1000 adet İhlas-ı Şerif okumak.
Bu ibadeti gerçekleştirenleri Cenab-ı Hak kul borcu ile huzuruna getirmeyecek, bu borcu ödemeye bu dünyada muvaffak kılacaktır.
*Yine Hicri Yılbaşında oruç tutmak da faziletlidir.
Muharrem Ayı orucu 1 Muharrem'den başlar ve Aşure günü içinde de tutulur.
İlk günler oruç tutamayanlar 8,9 ve 10. gün oruç tutabilir.
*Hicri Yılbaşında Namaz kılmak da faziletlidir.
Bu Namaz akşam Namazı ile yatsı Namazı arasında kılınır ve 2 rekâttır. Ayrıca Teşbih ve Hacet Namazı da kılınabilir.”
Mevla’mızın boyunca günaha girilenler yerine aksine bu günahlardan korunmanın kurtulmanın yanında birde boyunca sevaba girmemizi sağlayan bu ibadetlerimizi yapmayı ve yaptıklarımızı kabul etmesi dileğiyle tüm din kardeşlerimizin yarın akşam idrak edeceğimiz Yeni hicri yıllarını ve Muharrem ayı ile içindeki ibadetlerini eksiksiz yapmaları dileğiyle Hicri 1441. yılının tamamlanarak 1442Hicri takvim yılımızın başlangıcını tebrik ediyorum.
Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
(*) Bu günkü yazım için” https://www.risalehaber.com/hicri-yilbasi-ibadetleri-nelerdir-hicri-yilbasi-hangi-ibadetler-yapilir-336231h.htm”deki bilgilerden faydalandım. Emeği geçenlerden Mevla’mızın razı olması dileğiyle. Ali Genç.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: