SUÇLULAR IN İZNE AYRILDIKLARI AY "RAMAZAN!!!"
Yayınlanma :
31.03.2022 09:57
Bu kutsal ay her saniyesine güç yetirilemeyecek olan Şeytanları zincirleyip Cehennem kapılarını kapattırıp, Cennet kapılarını ise sonuna kadar açtıran Rahmeti gazabını kuşatmış olan Yüce Yaratıcımızın bize bizzat kendi sözleri olan Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim aracılığıyla ve Hatırına tüm alemlerle bu alemlerin içindeki her şeyi yarattığı(Bilinen ve bilinmeyen Galaksilerin tamamını ve içindeki tüm canlı cansız yaratıklar ile suyu, havayı gazla madenleri) Nebiler, Nebisi ,gelmiş ve geçmiş tüm Peygamber efendilerimizin Sultanı sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in mübarek Hadis i Şeriflerinde(Sözlerinde) belirttiği gibi her saniyesi bir birinden kıymetli ve mutlaka değerlendirilmesi gereken zamanlardır.!!!
ÜÇ AYLARA CAHİLİYE ARAPLARIDA SAYGI GÖSTERİR SİLAHLARINI BU AYLAR BOYUNCA GÖMERLERDİ
Bu güzel zaman yani Üç ayların sonuncusu olan Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı ve Üç aylar günümüzde Müslümanlar tarafından kutsal sayıldığı gibi Cahiliye dönemindeki Arap’lar tarafından da kutsal bilinirdi.
Tarih ile din kitaplarının yazdığına göre bu aylarda daha önce her türlü zulmü, adaletsizliği ve buna bağlı olarak görülen İnsan haklarının her türlüsünün ihlalini umursamadan gerçekleştiren O Çölün Cahil Bedevi Arapları bu aylar başlayınca kılıçlarını gömer kimseye kötülük yapmaz, zulümde bulunmazlar ,kimseye haksızlıkta yapmazlardı.!
Özelliklede Üç ayların son ayı olan Cumartesi günü müşerref olacağımız Ramazan ayında İslam ülkelerinde ve Halkının geneli İslam olmayan ülkelerde yaşayan Müslümanlar daha önceki birçok dine uygun olmayan, insanlığın tasvip etmediği kötülükleri terk eder, aksine dinin emrettiği güzel hasletleri benimseyerek insanlığa zararlı olan uygulamalarını bırakır.
Günümüzdeki geneli aç gözlü olan fırsatçıların aksine dinini bilen, sadece bilmekle kalmayarak bildiğiyle amel eden esnaflar daha az kar eder, memurlar vatandaşlara daha nazik davranır, sokaktaki hareketli nüfus bir birlerinin haklarına riayet etmede daha dikkatli ve titiz davranır, motorlu araç sürücüleri yayalara karşı daha naziktir.
Normal vatandaşlar bunu yaparken diğer aylarda dinimizin ve günümüz yasalarının yasakladığı fiilleri gerçekleştiren hırsızlar, soyguncular, içkiciler ,uyuşturucu kullananlar bu yaptıklarını bir kısmını geçici bir kısmını ise daimi olarak terk ettiklerinden fiilen gazeteciliğe başladığım 1976 yılından beri yaşadığım Ramazanlarda adi suç oranlarının bu ayda taban yaptığını yazdığım haberlerde ve köşe yazılarımda bu konudaki düşüşü görerek yaşayan olarak kaleme aldım.
TÜRKİYENİN EN ÇOK DİPLOMALI EMNİYETÇİSİ ASLAN TESPİTLERİMİ SOMUT BİLGİLERLE KANITLADI!
Benim görüp tespit ettiğim bu güzel gelişmeyi Aksaray ilçe iken o zaman Niğde il temsilciliğini yaptığım Günaydın gazetesinde “4 Diplomalı Emniyet Amiri” başlığıyla yayınlanan renkli yayınlanan fotoğraflı haberle duyurduğum haberde de belirttiğim.
Aksaray il olduğunda ilimizin ilk Bayındırlık müdürü olan Cengiz beyin sürekli onun gölgesinde kaldığını belirttiği ilimizin başarılı Emniyet amiri olan Feyzullah Aslan’da belirtiyor.
1995 yılında 1. sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ettikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün İkmal Bakım Daire Başkanlığı, Polis Başmüfettişliği, APK Uzmanlığı. Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Polis Bakım ve Yardım Sandığı başkanlığı 2001 yılında Kocaeli, 2004 yılında Gaziantep, 2006 yılında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü 2001’de Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı ve kurumun sözcülüğünü yapan .
2009 yılında İskandinav ülkelerinde Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müşavirliği, ardından Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM'de Bakan ve Başkan Danışmanlığı Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kültür Varlıkları Kurulunun Hukukçu Üyesi görevlerinin ardından kadim dostu İş insanı İsmet Koçak ağabeyden aldığım bilgiye göre emekli olduktan sonra yerleştiği Antalya’da Avukat olarak sürdüren başarılarıyla göğsümüzü kabartan ağabeyimiz Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan Polis olarak somut delillerle suçluların Ramazan ayında izne ayrıldıklarını ortaya koydu.
Değerli ağabeyim Feyzullah Aslan Bey hırsızların Ramazan ayında izne ayrıldıklarını 2006’da Antalya Ticaret Odasının düzenlediği bir toplantıda ”Bu ayı çok seviyorum çünkü bu ayda suçlular sanki izne ayrılıyor.” diyerek Ramazan ayının girmesinden itibaren suç oranlarında sanki suçlular 1 ay izne ayrılmış gibi düşüş olduğunu devlet tecrübesi ile belirterek bu güzel ayın Manevi güzelliğinin kazançlarını soyutluktan somutluğa dönüştürdü.
Değerli Emniyetçimiz Feyzullah Aslan beyi bu güzel isabetli tespitlerinden dolayı Ramazanın yaşantısını insanlar üstündeki olumlu etkisini en güzel şekilde anlatmasından dolayı bu kutsal ayın manevi havasını on yıllardır bu konudaki savunduklarımı ete kemiğe büründürmesinden dolayı mutlu oldum.
İslam milleti olarak huşu içinde bu güzel ayın ve içindeki onun bulunmadığı 1000 aydan yani 80 yıldan daha kıymetli olan Kadir gecesinden nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmamızı bu ayda edindiğimiz başta Namaz olmak üzere tüm güzel alışkanlıklarımızın Ramazandan sonrada devam etmesiyle bayrama tüm günahlarımızdan arınarak girmemiz dileğiyle bu güzel ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileğiyle tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: