Tanıtım günlerine stantların dışında Malaklı köpeklerimiz damga vurdu. Çok kimseden bu köpeklerin siparişini duyuyordum mesela benim Manisa’daki damat bile bu köpeklerden temin etmemi istiyor. Tanıtım günlerinde görücüye çıkan malaklılar zannedersem ulusal medyada daha çok gündeme gelince daha çok taliplileri olacak. Bu sektör umarım ekonomik olarak bu işle ilgilenenlerin cebini de memnun eder. Hızla yeni malaklıların sayısını çoğaltmaya baksınlar.
Burada ilçelerimiz de mükemmel satandlar kurarak tanıtımda başarılı olduklarını düşünüyorum. Eskil fevkalade göçücüye çıkarak Belediye Başkanları ile kaymakamı ile bizzat yer aldılar. Burada güzel ikramda bulunarak Sayın Su işleri Bakanı Eroğlundan Başkan Niyazi Alçay Eşmekaya göleti için birde söz alarak canlandırılması için ilk adım atılmış oldu. Umarım bu gölet bu sayede suya kavuşur, fikir ortaya atmakla olmuyor, bunu yetkili merciler ulaştırmak çok önemli. Bunun yolu da iktidar ile uyum içinde olmaktan geçtiğini görmemiz lazım.
Yine tarım platformunu ziyaret eden Bakandan Borsa Başkanı Hamit Özkök güzel bir söz aldı. Yani Özkök yine burada yaptı yapacağını, Kızılırmak suyu ile ilgili talepte bulunarak bakandan söz aldı. İşte sivil toplum kuruluş Başkanlığı diye buna derler. Koltuk da oturmak temsil olmuyor iliniz için bir şeyler yapmanız önemli diye düşünüyorum. Burada Özkök Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Ziraat odası Başkanı Emin Koçak ile el ele vermişlerdi. Ziraat odasının dağıttığı ayçekirdeği, kabak çekirdeği yanında yoncamızın tanıtımını oraya taşıması fevkalade güzeldi.
Ağaçören standında ise ceviz ve cevize yönelik mamuller dışında ilçeyi tanıtımda güzel bir birliktelik yapılarak tanıtım yapıldı. Tabi burada Fırat Başkanla Kaymakamlık ortaklaşa bu işi yaptılar.
Sarıyahşi standında ilçeyle ilgili üretilen ürünleri burada sergileyerek güzel bir hazırlık yapmışlar.
Ortaköy satandın da ise bu ilçemizde üretilen süt mamulleri ve diğer ürünler sergilenirken Belediyenin ilgisizliği dikkatlerden kaçmadı. Keşke Ortaköy Belediye Başkanı da burada yer alarak katkıda bulunup ilçesinin tanıtımına destek olsa idi. Parti tanıtımı değil ilin tanıtımı idi, buna küs olunabilir mi aslanlar gibi gelip ilçelerini tanıtabilirlerdi.
Gülağaç ilçemizin ürünleri, sepetleri, boya işlemesi ve diğer tanıtımları azımsanmayacak düzeyde idi. Hatta şalvarlı bacımızın yaptığı işlemeleri gören Sayın Bakan Atalay çok şaşırdı. Önce bu boyamanın kimin yaptığını sordu teyzemizin yaptığı duyunca çok hoşuna gitti.
Güzelyurt standında ise güzelyurtun tarihini ve turizmini ortaya koymaları tanıtım açısından fevkalade idi. Buna Ihlara Belediyesinin vadi ile ilgili görücüye çıkması vadinin Aksaray’a ait olduğunu üzerine basa basa göstermesi gurur verici idi.
Burada sivil toplum kuruluşlarımızdan ATSO, Esnaf Ve Sanatkârlar odası, MÜSİAD ve AGİAD gibi sivil toplum kuruluşları da kendi alanları ile ilgili çalışmaları sergileyerek başarılı sınav verdiler. Esnaf Sanatkârları Odası buraya eski sanat eserlerimizi taşıyarak geçmişi hatırlatmıştır. Üniversitemiz de kendilerine mahsus ürünleri tanıtarak güzel bir stant oluşturmuşlar.
Gıda alanında ilimizde üretim yapan köy et ve Üçler süt gibi gıda üretimi yapan kurumlar iyi bir tanıtım yaptıkları gibi fevkalade satış da yaptılar. Satışın yanında iyi bir Pazar için anlaşmalarda yaptıklarını biliyorum. Çünkü burası tanıtım ve Pazar için bulunmaz bir pazarda diyebiliriz.
Kaybolmaya yüz tutan Taşpınar halıları yine görücüye çıkarak büyük beğeni kazanırken. Bakanlar bu el emeği ve göz nuru halıların yaşatılması için destek sözü verdiler. Halı tamirinde Sultanhanı kasabamızın da tanıtımı olduğunu düşünüyorum. Turizm alanında Grand Altıntaş otelde kendisini görücüye çıkarmış ve tanıtımını yapmıştır.
Burada aklıma gelenleri yazabildim, belki unuttuklarımız olabilir. Ama mutfak kültürümüz ayrı bir stant da görücüye çıkarak Ankaralılara tanıtılmaya çalışıldı. Burada tekrar emeği geçen Başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yazmayı unuttuklarım da beni bağışlasınlar, kesinlikle kasıt yok.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: