Fabrikanın ilimizde karar verilmesi esnasında ne kadar saklı tutulduğunu çok iyi biliyorum. Eski Valimiz şimdinin İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Altınok ve Ali Rıza Beyle İlknur Hanım konuyla alakalı olarak çok gayret sarf ettiler. Tabi burada Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaşıda bu işin içinden ayırmamak lazım. Hatta Selami Bey ve Ali Rıza Bey beni bizzat arayarak resmi imzalar atılana kadar konuyu yazma işin içine başka iller girmesin ricasında bulundular. Fabrikanın kurulması için her şeye özenle dikkat ettiler.
Eğer Ülker’in kuracağı dondurma fabrikasıda eski Valimiz Orhan Alimoğlu’nun kaprisleri ve ilgisizliği sonu kaçmamış olsa idi bugün Aksaray Nüfusuna göre Aksaray’da işyeri ve fabrika olarak iç Anadolu’da bir numara olacaktı. Belki Alimoğlu ile Alaboyun’un arasının açılmasına en büyük neden bu fabrikaların ilimizden kaçırılması idi. İşin aslını bilmeyenler Sayın Alaboyun’u Valilerle geçinmeyen adam zannetmişlerdi, ama işin aslı Aksaray’a gelen fabrikaların kaçırılması idi.
Ülkemizin en büyük fabrikalarından birisi olan Bridgestone ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyen Sayın Valimiz Şeref Ataklı kendilerine destek olmuş ve konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştur. Fabrika ile ilgili sizlere inceleme ve çalışmadan bilgiler vereyim.
Sabancı Holding ve dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Japon Bridgestone Corporation’ın ortaklığı sonucu Aksaray’da 1000 dönüm alan üzerinde kurulacak lastik fabrikasının inşaat çalışmaları başladı.
Valimiz Sayın Şeref Ataklı 2017 yılı sonunda üretime geçmesi planlanan fabrikada yaklaşık 4 bin kişinin istihdamının öngörüldüğünü belirterek Brisa’nın Aksaray fabrikasında yılda 4,2 milyon adet lastik üretileceğini söyledi.
Valimiz Sayın Şeref Ataklı, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ile Brisa’nın Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmaları başlattığı alanda incelemelerde bulunarak, Brisa İnşaat Grubu Müdürü ve Aksaray yatırımının proje kontrol amiri Bülent Yılmaz’dan bilgi aldı.
Brisa’nın Aksaray OSB’deki yatırımı için çalışmalarına başladığını ifade eden Valimiz Sayın Şeref Ataklı yaptığı açıklamada: ‘ Lastik üretimi yapacak fabrikanın kapalı alanlarının yapılacağı yerlerde yer altına beton kazık çalışması yapılıyor. 2 bin 300 adet beton kazığın (fore kazık) çakılma işlemleri başlatıldı. Beton kazık gerektirmeyen bölümlerde inşaat çalışmaları da devam edecek. ‘dedi.
‘Kamuoyunda Brisa yatırım yapacak mı, yapmayacak mı şeklinde tereddütlerin oluştuğunun anlaşıldığını ancak böyle bir tereddüde kesinlikle mahal olmadığını vurgulayan Sayın Valimiz Ataklı; ‘Brisa yetkilileri süratle çalışmalarını sürdürüyorlar. 2017 yılı sonu itibariyle inşaatın tamamlanarak üretime geçilmesi planlanıyor. Brisa Aksaray için Ülkemiz için çok önemli bir imkân, ilk etapta binin üzerinde istihdam sağlayacak, bütün bölümlerin tamamlanmasıyla toplamda yaklaşık 4 bin kişinin istihdamı sağlanmış olacak. Fabrikada yılda 4,2 milyon lastik üretimi planlanıyor. Bunlar önemli ve büyük rakamlar bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz.’ diye konuştu.
İnşaat çalışmaları hakkında Vali Ataklı’ya bilgi veren, Brisa İnşaat Grubu Müdürü Bülent Yılmaz Aksaray da yapılacak fabrikanın 4 bölümden oluşacağını 300 milyon dolarlık 1. Bölüm için inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi. Fabrikanın yapılacağı alanda temel için toplam 2 bin 300 adet fore kazık yerleştireceklerini ifade eden Yılmaz, mevsim şartlarına göre yatırımla ilgili diğer inşaat çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Yılmaz, Brisa’nın Aksaray’da yapacağı yatırımın tümüyle bitirilmesi ile İzmit’teki 360 bin metrekare kapalı alanı olan tesislerden daha büyük bir fabrikaya sahip olacağını sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: