'Aksaray için çal'da Genç Osman
Yayınlanma :
25.12.2019 04:12
Üçüncü çalışmada Genç Osman türküsünün Aksaray'la özdeşleşmesi ve başlangıcında Genç Osman filminden alınan alıntıların eklenmesi çok güzel bir düşünce. Tabi bu çalışmaların ilimizin tarihi mekanlarında çekilmesi fevkalade uygun bir çalışma.
Çalışmaların tamamında manevi ve turizm alanlarının ortaya çıkarılıp Aksaray’ın tanıtımı için güzel bir gelişme. Her türkülerin her parçasında bu alanların çalışmaya dahil edilmesi ilimizin tanıtımı için fevkalade güzel bir çalışma.
Genç Osman gibi bir kahraman için hazırlanan son türküde Genç Osman'ın Aksaray’lı olmasının vurgulanması ve kahramanlık türküsünün işlenmesi umarım tüm dünyaya bu konuyu duyurmuş oluruz.
Dedim ki, bu çalların sadece birisini izledim. Demek ki, yeterlice sosyal medyada duyuramamışız. En kısa zaman da bende bu hazırlanan tanıtım türkülerini paylaşacağım. Bunlar il ve il dışındaki tüm Aksaraylılar paylaşmalıdır.
Paylaşalım ki, bu güzel yerlerimizi herkes görsün. Bu türküler Kültür müdürlüğü sitesinde paylaşıldığı duyuruldu. Buradan herkes bu çalışmaları alıp paylaşmalıdır. Paylaşalım ki, güzelliklerimizi herkes görsün. koro türküler söylendi Güvercinim Süt Beyaz türküsü yazarı Emel Demir Yürek kardeşimizde sahneyi onurlandırdı. Mustafa beyin anlattığına göre yanılmıyorsan 17 veya 21 türkümüz TRT repertuvarında imiş bunların hepsi için bu çalışmalar yapılmalı.
Programa Aksaray’ın tüm mülki idari amirleri katıldılar. Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu konuşmasında türkü ile ilgili Kemalpaşa kaymakamı döneminde yaşadığı bir hatırayı anlattı. Ve Rahmetli Alpaslan Türkeş’in vefatı günü yaşadığı hatırayı anlatırken burada türkü ile ilgili bir başlangıç yazısından bahsetti.
Sayın Valimiz Ali Mantı aslında bana göre maneviyat ehli olmakla beraber sosyal bir kimliğe sahip. “Aksaray için çal” çalışması içerisinde Genç Osman türküsünde yer alıp bir parça söylemiştir.
Türkü ile ilgili anılarından birisini anlatırken çok ilginçti şunları anlattı; “ Bingöl'de vali iken bir programa gitmiştim. Programda sanatçıdan bir istekte bulunmuştum. Zahidem türküsünü söylermisiniz dedim. Sanatçı bana biliyorsan kendin söyle dedi.
Bende elime mikrofonu alıp söyledim, aslında fena da söylememiştim. Söylediğim türkü hanım Ankara’da idi dinlemiş. Bana mesaj yazmış, “türkünde iş yoktu ama cesaretine hayranım” demişti. Sonra bir başka söylediğim türküyü yine beğenmemiş, “Ali Bey kendini yorma söyleyemiyorsun” demişti. Son bu söylediğim türküyü beğenmiş, okey işareti verdi. Demek ki, beğenmiş bu işte bende varım” esprisini patlattı
Her ne ise bu programda emeği geçen başta Sayın valimiz Ali Mantı, Kültür müdürü Mustafa Doğan, Ali Kemal hocaya, programda görev alan tüm sanatçılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mustafa Doğannında sanat yönünü bu programda öğrenmiş olduk. Ama en önemlisi bu çalışmaları hızla paylaşarak sesimizi duyuralım. Yeni çalışmalar beklediğimizi de belirtmek isterim.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: