Kampla ilgili yâda başka spor dallarının çalışma ve yatırımlarını biz zaten kurum müdürü arkadaştan basın yolu ile duyuyoruz, maşallah en ufak detayı değerlendiriyor ve medyadan düşmüyor. Bazen çocuklar ile ilgili başarıda olsa arkadaşı hemen arkalarındaki resimde görüyoruz.
Öğrendim ki, bu medya kullanım şovunu sadece ben değil siyasilerde görüyorlarmış bir rahatsızlığın olduğunu da söylemek isterim. Devlet memurluğu ve hiyerarşi de bir alt üst kuralı vardır. Her kurum amiri kendi başına bir açıklama ve beyanatla medyaya çıkarsa çok başlılık olur.
Bir ilde takım kaptanı Validir, ilçelerde ise kaymakamlardır. Kaymakamlar bile Validen izin almadan açıklama yapıp beyanat vermezler. Ama gelin görün ki, bu kurum idarecisi basından hiç düşmüyor. Bir ilde olanı biteni kurum müdürleri Valiye iletir, Vali Bey gerek görürse açıklama yapar. Eğer konu biraz daha siyasileri ilgilendiriyorsa Milletvekilleri, İl Başkanı ve İlçe Başkanı açıklama yaparak siyasetini yapar ve hizmetleri hükümetin ve iktidarın olduğunu seçmeni ile paylaşır.
Ben isterseniz bu konuya açıklama getirmek için bir misal vereyim. Rahmetli Emin Gürün ve Memiş Akın döneminde Trafik Zabıta Müdürüyüm. Aksaray’ın belli bir yerlerine kurulan mahalle dolmuşlarını ve Taksi duraklarını Belediye bağlı olarak çalışmasını sağlayıp bir disiplin altına alma çalışması yapılması düşünüldü.
Şimdiki Erasın yan tarafına park yapan mahalle minibüslerini lağvederek 12 tane hat açtım. Bazı kimselerin tekerine taş koymamız nedeni ile ölümle tehdit edildim. Her sokağa duran taksicileri ticari plakaya alarak 8 tane taksi durağında topladım ve prefabrik yazıhaneler yaptırdım. Benim bu işleri yaptığımı kamuoyu bilmez bilmemelide çünkü mutfakta yemeği yapan bendim, ama bu işi yapan Belediye Başkanı olmalı ve ona mal edilmeli. Bizler o kurumun idarecileriyiz amiri değildik, işin kuralıda böyle idi. Şehir içi trafiğinin düzeninde benim emeğim olmasına rağmen ben yoktum.
Resmi dairelerin tamamının bağlı olduğu yer vardır, emir ve talimat oradan alınır, kendi başına hareket edemez. 2500 kişilik kapalı spor salonunun mucidi ve mimarı olduğunu bana bizzat anlatmıştır. Elbette daire amirleri plan ve proje hazırlamak mecburiyetinde, hayata geçirip bunun yapılmasını sağlamak iktidarın işidir. Bunu da Milletvekilleri yaparlar, takip edip hayata geçirirler.
Spor Bakanı Suat Kılıç Nevşehir’den gelirken Milletvekillerimiz ve Ak Parti teşkilatı Sultanhanı ve BOTAŞ Doğalgaz programlarında idiler. Bende oradaydım, Sayın Bakan Ali Rıza Beyi aradı Milletvekilimiz konuşurken yanında idim, Sayın Bakana, Milletvekilimiz “ Suat Bey 2500 kişilik kapalı Spor salonunun sözünü vereceksen Aksaray’a gel” dedi. Öylede oldu ve Botaşa giderken heyet ikiye bölünüp bir kısmı Sayın Bakanı karşılayıp oyalamaya Aksaray’a döndü.
Hatice Eroğlu hanımın arabasında Ali Rıza Bey, Ruhi Bey ve ben vardım. Ali Rıza Bey, “ Gençlik spor İl Müdürü Süleyman’ı ara Bakanın gelişini haber ver tedbirlerini alsın” dedi. Bende arabadan Süleyman Beyi aradım, “ haberim yok ne zaman geliyormuş” diye cevap verdi.
Böyle bir yatırım ve hizmeti bakanın gelişinden bile haberi olmayan il müdürünün kendisine mal etmesi kadar yanlış bir şey yok. Yine Yüzme havuzunda yetkili şube müdürü kar yağdığında Belediye Başkanını eleştirerek siyaset yapmayı bırakıp işini yapmalı, sizde bunları takip etmelisiniz.
12 ilden biriside ilimize açılacak olan meslek kampının nasıl alındığını Milletvekilimiz TV anlattı. Bunu bırakında Milletvekili anlatıp siyasetini yapsın, bunları anlatmak sizin işiniz değil. Ama Milletvekili adaylığına soyunuyorsanız onu da açıklamanız lazım. Buralara gelirken nasıl geldiğiniz ve siyasetin size destek olduğunu bilerek saygılı olunması gerekir diye düşünüyorum.
Sporda güzel gelişmeler oluyor, bir çok bölge ve ilçelerimize İl Genel Meclisimiz tarafından da spor sahaları yapılıyor. 2500 kişilik kapalı spor sahasının da zannedersem ödeneğinin bir kısmının geldiğini İlknur Hanım açıkladı. Futbolun sezon kapanışı ile temel atılacağı söyleniyor, maçlarda artık dağılgan da oynanacak. Demek istediğim herkes nerede durması gerektiğini bilmeli.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: