Özkök 'Bor şeker fabrikasına talibiz'
Yayınlanma :
04.03.2018 01:11
Daha sonra MHP İl Başkanı Ramazan Kaşlı bir basın açıklaması ile şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki göstererek özelleştirmeye karşı çıkıp çiftçilerin mağdur olacağını kamuoyuna açıklamıştı.
Geçen Cumartesi günü Tarım Fuarında Borsa Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Koyun Keçi Damızlık birliği Başkanı Mahmut Aktürk bir basın açıklaması için bir araya gelerek Özkök basına Bor şeker fabrikasının kendilerine verilmesi için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şunları söyledi:
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Şeker Fabrikaları´nın özelleştirmesiyle ilgili konuşmasında, Türkiye´nin şeker pancarı üretimi için büyük önem taşıyan ve aralarında Bor Şeker Fabrikası´nın da bulunduğu tesislerin satışa çıkarılarak özelleştirileceği iddiaları üzerine önemli açıklamalar yapan Başkan Özkök, satılması durumunda Borsa ve Sivil Toplum Örgütleri olarak Niğde Bor´daki tesisi almaya hazır olduklarını kaydetti.
Özkök açıklamasının devamında “ Bor Şeker Fabrikası, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları hakkında kanun çerçevesinde “Satış” yöntemi ile özelleştirilecektir. Özellikle özelleştirilip kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecek Bor Şeker Fabrikası´nın sadece ilimiz için değil bölgemiz içinde önemli bir sanayi kuruluşu olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu süreçte satışından vazgeçilmediği takdirde yerel dinamikler olarak harekete geçilerek oluşturulabilecek bir ortak girişime destek olarak bor şeker fabrikasını satın alacağız. Bunu herkesin bilmesini isterim.
İlimiz tarım ve hayvancılık şehridir. Tarım ürünlerimizin en başında da şeker pancarı gelmektedir. Şehrimizde 1 milyon 100 bin ton şeker pancarı üretilmekte, Türkiye´nin de şeker ihtiyacının %10´unu karşılamaktayız. Bor şeker fabrikasının özelleştirilmesi şeker pancarı üretiminin bitimine sebep olacaktır. Şehrimizde 236 bin büyük baş 610 bin küçük baş hayvan varlığı ile şehrimizin ve bölgemizin önemli bir hayvancılık popülasyonuna sahibiz. Şehrimizde ve bölgemizde hayvancılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için yem ham maddelerine ihtiyacımız var. Yem materyalleri olarak kullandığımız fabrikalardan çıkan şeker pancarı posasının ve diğer yem ham maddesi olarak üretilen ürünlerden mahrum kalacağız. Buda hayvancılığımızı ciddi manada etkileyecektir.
Biz Aksaray Ticaret Borsası olarak, “Bor Şeker Fabrikasına” talibiz. Bir kere daha yineliyorum. Bu politikanın tekrar gözden geçirilmesini, eğer özelleştirilecekse de biz Sivil Toplum Örgütlerine devir edilmesini arz ediyorum. Hepinize yağılar sunuyorum” dedi.
Gerçekten de özelleştirmeden çifçi ve hayvancılarımız mağdur olacaktır. En azından bu tür fabrikalar sivil toplum kuruluşlarına verilirse kota ve yem konusunda sıkıntı yaşanmaz. Bu talep ve isteği bizde yerinde bulmaktayız.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: