Cumhuriyet tarihine baktığımızda hiçbir dönemde parlamenter sistemle Cumhurbaşkanları arasında uyum olmamıştır. Atatürk CHP’yi kuruyor daha sonra Cumhurbaşkanı oluyor ama hiçbir dönem elini partisinden çekmiyor. Hatta partisinde olası bir değişiklik yapılmaya kalkındığında müdahale ediyor. Yani Başbakanlarla zaman zaman ters düşüyor.
Daha sonra devam eden süreçte Başbakanlarla Cumhurbaşkanları sürekli gerilim yaşıyor. Özal Mesut Yılmaz, Demirel Çiller, Ecevit Sezer dönemlerini hatırlayın. Anayasa kitapçığının fırlatılması unutulmadı. Erdoğan Davutoğlu dönemini hatırlayın. Sürekli sürtüşme ve tıkanmalar ülkeye zarar vermiştir.
Yani ülkede sürekli iki başlılık kavgalar getirdiği gibi bundan ülkemizde zarar görmüştür. Başkanlık sisteminde Sayın Erdoğan ömür boyu başkan olacak diye bir garantide yok. Hem Başkanları halk seçecekse bu korku neyin nesi?
Tekrar geriye dönersek Atatürk de bugün olsa idi başkanlık sistemini isterdi. Zaten o dönemde bile başkanlık sistemini gayri resmi yapıyordu. O dönemleri okur araştırırsak bunu göreceğiz. Demirel Başkanlık sistemini savunuyor. Özal aynı şekilde, rahmetli Türkeş aynı düşünceyi savunuyor. Rahmetli Erbakan aynı düşünceyi bir konuşmasında savunuyor. Neden ülkede iki başlılıktan herkes şikâyetçi. Sanki dünyanın sonu imiş gibi bir bardakta fırtına koparmanın ne anlamı var?
Referandumda hayır çıkması ülkemizde yaşanan son olaylar ve komşu ülkelerdeki problemler belli. Hayır, çıkması Türkiye düşmanlarını cesaretlendirecek ve ülkemizi daha kötü duruma sokmaya çalışacaklar.
Zaten ülke insanına güven veren Erdoğan gibi başka bir lider yok. Ülkemizin nereden nereye geldiğini herhalde görmeyen yoktur. Başkanlık sistemi geldiğinde ot biter gibi partide olmayacak.
Nisan ayında yapılacak referandum için Erdoğan ve Bahçeli henüz meydanlara inmediler. Meydana indiklerinde durum dahada farklı olacaktır. Referandumun yüzde 55 ile 60 arasında olacağını tahmin ediyorum. Ülkenin istikrarı ve kavgasız bir ülke idaresi için şimdiden EVET diyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: