İnsanları enayi yerine koymanın bir anlamı yok, insanlar her şeyin doğrusunu eğrisini biliyor. Yine geçen cumartesi havanın iyi olmasından istifade ederek Milli irade meydanına çıktım. Burada benim emsalim ve üzeri tanıdık hemşerilerimle oturup sohbet ettik. Sohbetin yine yoğunluğu geçim derdi idi, inanın konuyu ben açmadım gazeteci olduğumuzu bildikleri için dertlenme amacı ile bize dertlendiler ve sohbet koyulaştı.
Yine bazı tanıdıklar bizi hala iktidar partisi taraftarı bildikleri için bana sitem bile edenler oldu. Benim bakmadığım ve göremediğim bir konuyu hemşerilerim anlattı. Tüik (Türkiye İstatistik Kurumu) vatandaşların enflasyonu yanlış hesap yapıyorsunuza itiraz ederek cevap vermiş.
Vatandaş enflasyon daha rahat biliyor bir devlet kuruluşu olan Tüik fiyatları aylık olarak neye göre tespit ediyor? Nasıl emir verilirse onu açıklıyorlar. Sonra sen birde devlet kurumusun devletin emirleri dışına çıkamazsın ve enflasyon emre göre açıklarsın.
Efendim Tüik her aya çarşı Pazar dolaşarak fiyat tespit ediyormuş. Ben fiyat tespiti yapmadan her ay yaptığım harcamadan enflasyonu biliyorum. İnanın her ay nerede ise aynı harcamaları yapıyorum ama maaş aşağıya doğru gidiyor.
İki sene neler alıyordum, bu sene ne alabiliyorum vallahi yarı yarıya düştü. Ama Tüik benden daha iyi bu işi biliyor. Bunları inanın vatandaş söylüyor ve şikâyet ediyor. Fakire ev diyorsun aidat olmuş 15 000 bin lira emekli maaşının üzerinde insanlarla dalga mı geçiyorsunuz?
Ev kirası 2 sene önce en fazla 3 000 bin lira iken iyi bir daire 15 000 bin olmuş emeklinin maaşı ne oldu, yüzde kaç arttı? Kiraya emekli maaşı ulaşamaz olmuş durumda, bu enflasyonla emekli ve dar gelirli ne alabilir, yine gün durumu iyi olanların günü.
Yumurta geçen sene 50 ile 55 lira iken bugün 170-180 lira olmuş senin tespit ettiğin enflasyon nerede sanki hiç enflasyon yokmuş gibi gösteriyorsunuz? Geçen sene ünlü bir mağazadan ekşi diye vişne reçeli alırdım 120 lira idi, uzun zamandır almıyordum şimdi 230 lira olmuş.
Bir yılda enflasyon % 110 arttı ben sadece bazı gördüklerimi sizlerle paylaşıyorum. Eskiden pazara hanımla giderdim, şimdi gidemiyorum hanıma veriyorum parayı gidiyor. Ama bana neden kendimin gelmediğini soruyor çünkü her deneni eskisi gibi alamayacağım ondandır.
Tadı yok lezzeti yok bir kilo patlıcan olmuş 80 lira hangi sebzenin şu ramazanda yanına varılıyor. Onun için Tüik personeli ne kadar enflasyon açıklarsa açıklasın üstlerinin emirlerinin altında bir enflasyon açıklamaları mümkün değildir.
Verilen bayram ikramiyesi zammı emeklinin hangi torunun harçlığını karşılar? Beyler ekonomik olarak hiçte iyiye gitmiyoruz siz her ne kadar her şeyi güllük gülistanlık gösterirseniz gösterin. Ülkede ekonomi gidişatı hiçte iyi değil.
Cumartesi günü çöl bölgesinden bir hemşerimiz köyde arazim var ekiyorum biçip satıyorum. Yoksa emin olun geçinemiyorum yan gelir çok önemli dedi. Peki, arazisi olmayan ekip biçemeyen emekli ve garibanlar ne yapsın, ne yapsın ölsün.
Kimse Tüik den bir şey beklemesin, orası bir devlet kurumu devlet ne derse onu açıklamak dorumundalar. Bezede kendi yandaşları kanalları ile her şey güzelmiş gibi göstermeye devam etsinler ve her şeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar.
Şimdi yeniden Cumhurbaşkanı olmak için PKK il yapılan uzlaşı sonu anayasa değişikliği ile kendisine tekrar aday olması için yasa değiştirip anayasayı mecliste bunlarla beraber çözüp yeniden aday olma çabaları var. Vatandaşı kim ne yapsın herkes kendini düşünüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: