Anladığım kadarı ile sokakta yürüyüp gezmesi, vatandaşlardan çok şeyler öğrenmiş. Sokağa inmeyi önemsediğini ve vatandaşlardan en güzel bilgiyi aldığını söyledi. Aslında ben her zaman yazarım, siyasi seçilmişler ve idareciler koltuğuna yapışmamalı, belli yerlere sürekli gidip oturma yerine halkın içerisine inmeleri hep yazmışımdır.
Halkın içerisine inmek onlara görmediği ve bilmediği çok şeyleri verecektir. En azından gözleri ile görmelerini ve tespitlerini bizzat elde etmelerine vesile olur. Sayın valimizde bunları yaparak kısa zamanda önemli bilgilere sahip olmuştur.
Memurlar gelir belli süre görev yapar gider, ama sayın valinin şu sözleri önemli. “ siz gidersiniz arkanızda hikayeleriniz kalır” cümlesi çok şeyler ifade etmektedir. Yani ben gittiğimde arkamda güzel hizmetler yaparak ayrıldığımda iyi insandı, güzel hizmetler yaptı denmesini önemsediğini gördüm.
“ ben bir çok yerleri gezdim, Aksaray kadar potansiyeli yüksek yer görmedim” cümleleri Aksaray’ın sessiz dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefliyor. Yani dinamikler harekete geçirilmemiş, bunları harekete geçireceğini anlattı.
Aksaray’ın tarım ve sanayide çok ileride olduğunu, türizmin yanında kültüründe çok geniş olduğunu anlatarak bunu daha da geliştirmek gerektiğini ifade etti.
“Toprağa düşmüş elması el birliği ile yukarıya çıkarmamız lazım. İşlerin konuşulmadı yerde kişiler konuşulur” dedi.
Bunun anlamı nedir, gelişmeyi, çalışmayı ihmal eden insanlar gününü kişileri eleştirmekle geçirir. “ belediye ile, milletvekilleri ile, il başkanı ile ve idareciler ile uyum içerisinde çalışıldığında başarıya ulaşılacaktır. Buna önem veriyoruz” dedi.
Bu ifadeler de çok önemli ve birlikte çalışmak başarıyı getirir. Sayın Aydoğdu daha sonra şunları söyledi:
“Ben vali olarak buraya atandığımda potansiyeli bu kadar yüksek bir il görmedim. Bir şehri şehir yapan tarımdır. Bakın korona virüsten sonra bir kırılma noktası daha oldu. Bizim köylerimizden kentlerimize göç oldu.
İnsanlarımızın yüzde 70’i şehirlerde yaşıyor. Ama biz kentli bir toplum değiliz. Biz zihniyet olarak halen köylü bir toplumuz. Bizim tepkilerimiz şehirli insan tepkisi değil. Ama korona virüsten sonra olan şu; tarım ve toprağın değeri inanılmaz arttı. Artık bir metrekare toprağın bile değerine paha biçilmiyor.
Buna baktığınız zaman ili il yapan katma değerlerden birisi tarım. Aksaray Türkiye’ye ürettiği tarımla 21. sırada. Yıllık Türk ekonomisine 6 Katrilyon katma değer sağlıyor Aksaray. Demek ki tarım potansiyeli müthiş. Sanayiye bakıyoruz, aynı zamanda sanayi şehri. Bir şehir sadece tarım şehri olursa çok küçük refleksleri olur. Ama tarımın yanında sanayi de olursa çok güzel, 2 kanatlı olur. Aksaray öyle bir şehir ki, hem tarım da hem de sanayide çok iyi.
Diğer yandan kültürde çok iyi bir noktada. Selçuklulara ev sahipliği yapmış. Şehri süleha, kötü niyetli insanların olmadığı bir şehir.
Turizm, çok inanılmaz bir potansiyel var. Biz bu değerlerimizi daha da yükseltmeliyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz.
Aksaray’ın kronik problemleri var. Bundan önceki herkes Ankara’yı yol etmişler, gitmişler, gelmişler. Mesela en büyük problemlerden birisi bu tren yolu. Çünkü Aksaray kavşak noktasında. Biz yine bir heyet ile birlikte gittik, ümidim şu ki, önümüzdeki yol veya gelecek yıl bu işin biteceğini düşünüyorum. İnşallah bir kazma vurulursa buraya yatırımcılar 2 kat, 3 kat, 5 kat gelmesi çok daha sıradan bir olay haline gelecek. Birlik beraberlik içerisinde bir stratejik plan sergiledik. Kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Allah izin verirse hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde tüm çalışmalarımızı yapıp Aksaray’ı şaha kaldıracağız” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: