Nasıl oluşmasın; çocuklarımızı saatlerce esir alan internet bağımlılığı; oturdukları ergonomik olmayan koltuklar sayesinde onlar hem kamburlaştı hem de şişe dibi gözlülüklerle tanıştı. Ayrıca şiddet içerikli bilgisayar oyunları çocuklarımızı huysuzlaştırdığı gibi bir de bunları potansiyel suçlu adayı yaptı. Oynadıkları bilgisayar oyununda öldürdükleri adam aysısı kadar puan alıyorlar. Bu da onları şiddet bağımlısı yapıyor. Yedi yaşa kadar düşen cep telefonu kullanımı; yaydığı radyasyonla beyine ve kulağa ciddi zararlar vermektedir.
Özellikle bizler gibi gelişmekte olan toplumlarda bu bağımlılık; ihtiyacın ötesinde bir özenti ve gösteriş hastalığına dönüştü. Ben hiçbir Amerikalı ve Avrupalı bir işadamının elinde cep telefonu görmedim. Bu iletişim ihtiyaçlarını PTT şubelerinden kablolu telefonlarla yaptıklarına çok tanık olmuşumdur. Siz sakın cep telefonları ile ilgili sağlık araştırmalarının aklayıcı sonuçlarına inanmayın. Çünkü o araştırmaların Sponsorları cep telefon şirketleridir. Bindikleri dalı hiç keserler mi? Burada mantıklı olan bu teknolojiyi gerektiğinde az ve ölçülü kullanmaktır. Cep telefonu kullanımı tembelliğe de pirim verdi. Evin erkek kardeşi kız kardeşinden; odadan odaya cep telefonuyla su istiyor. Anne ve baba derseniz internet âlemine dalmış kimsenin kimseden haberi yok.
Kız çocuklarında erken yaşlarda yapılan aşırı makyaj; cilt kuruluğu ve kırışıklığa neden olmasının yanında hiç de hoş olmayan bir görüntü yaratmaktadır. Bunun için kızlarımız daha ileri ve olgun yaşlarında doğal madde içerikli makyaj malzemeleri kullanmaları daha yerinde ve akıllıca olur. Ayrıca Fastfood türü yiyecekler çocuklarımızda Obez olurken; erken ergenliği de tetiklemektedir. Sekiz yaşında regl olan kız çocuklarını duyuyoruz.
Sonuç olarak özürlü ve hastalıklı bir toplum yaratmak istemiyorsak; teknolojinin bize sunduğu bu hizmetlerden ölçülü, dengeli ve bilinçli bir şekilde yararlanmamız gerekmektedir.
Aksi halde yakın gelecekte defolu ve sağlıksız nesillerimiz çoğalacaktır haberiniz olsun.
Sevgi ve Saygılarımla
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: